18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Tvarohový nákyp

Název Množství a jednotka
tvaroh 400 gramů
smetana 1 dl
vejce 2 kusy
cukr mletý 3 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Rozinky namočíme na hodinu do vody nebo rumu .
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme.
Tvaroh smícháme se smetanou, žloutky, citronovou kůrou. cukrem, vanilkovým cukrem, krupičkou, rozinkami bez rumu, nastrouhanými jablky a sněhem ušlehaným ze dvou bílků. Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme tvarohovou hmotu, poklademe ji plátky másla a dáme do trouby péct na 30 - 40 minut.



 


RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...